...är en personlig hemsida som uppdateras så gott som dagligen.

Publicerat 2012-02-17
Tillbaka till krönikor och kåserier 2012Är detta dödsstöten?


17 februari verkar vara en ödesdag för min Volvo. För två år sedan det datumet blev jag stående på Nyhedsbacken vid gamla sjukhuset med havererad bil. Bränslepumpen var slut och jag fick ta bilen på bärgare till Volvo. Där stod den i två veckor medan jag funderade på hur jag skulle göra: byta eller laga. Det blev det senare, vilket var emot Volvo-folkets rekommendationer. Allt kostade över 5 000 kronor att åtgärda. I dag, 17 februari 2012, har bilen fått ännu en dödsdom över sig. Jag hade bokat tid för reparation hos Norell och väl där lämnade jag bilen för att få den fixad till lunch. Man skulle laga framaxelbalken, byta drivknut och laga handbromsen. Jag tog en långpromenad till jobbet. Vid 12-tiden gick jag tillbaka och väl inne på verkstadsgolvet kom överraskningen. De hade inte gjort ett dyft åt bilen. Framaxelbalken var, eller är, så skadad att den inte gick att laga. Verkstaden kunde inte ta sig an det helt enkelt. Sedan visade det sig att framaxelbalkar inte går att uppbringa i Sverige. Det finns begagnade, men de passar bara automatbilar. Nya finns inte i Mekonomens lager. Verkstaden beräknade att om det ändå skulle bli aktuellt med byte så skulle priset bli ungefär 10 000 kronor. Man hade alltså inte åtgärdat något av de andra felen heller. Så det blev billigt denna gång. Men bilen är dödsdömd mer eller mindre. Lagas den inte och ombesiktas senast 29 denna månad blir det körförbud. Jag var i ungefär samma läge förra året, men då löste det sig trots sex tvåor. Ett intressant objekt finns i Hällefors nära Örebro. Problem: Det finns väldigt lite kapital på banken. Jag har redan nekats ett lån från Swedbank för att jag tjänar för lite och har anställning på lösa boliner. Jag tror jag får skrota bilen och börja åka kollektivt. Det är inte billigt det heller. Men bilen har rest sig på nio tidigare, men jag fruktar att detta är slutet. Det här var verkligen surt. Jag skulle ha köpt bil medan pengar fanns, i stället investerade jag i datorer och programvara för ungefär lika mycket som bilen i Hällefors kostar.

   Vad kan man se fram emot på tv i kväll då? Jo, final i På spåret där de äkta paren Strömstedt och Haag möter varandra i en riktig holmgång. Kan man förmoda. Niklas Strömstedt och hans fru Jenny har visat sig vara väldigt allmänbildade. Det har även Eric och Martina Haag. Personligen känner jag mig som om jag aldrig gått gymnasiet när jag ser programmet. Jag kan i det närmaste ingenting. Känner mig väldigt obildad. Är lite bättre att svara rätt på frågorna i Postkodmiljonären. Där har man i alla fall fyra alternativ att välja bland. Efter det ser jag Skavlan. Satt uppe tidigt i morse och såg två avsnitt jag inte hunnit med. I ett av dem framträdde Anders Lettström, kungens före detta vän, som gick till kriminella för att köpa dementier kring rykten om kungens förbjudna leverne. Lettström singrade sig och man fick aldig riktigt pli på varför han betalat 625 000 till dessa kriminella individer och inte fått något tillbaka.

   När kommer storvinsten då? Är med i både Postkodlotteriet och Kombilotteriet. Det blir 820 kronor i månaden bara i spel. Det är nästan för mycket. Men ingen insats, inget resultat. Så säger de, de som kan. Men slumpen styr de inte över.Krånglar din bil? Skriv i gästboken!

Publicerat 2012-02-17
Nordas.se – galleriet
Aktuella utställningar:
De fyra årstiderna – vintern

Öppet alla dagar dygnet runt.

Välkomna!
Antal besökare sedan 9 mars 2009.

Nordas hemsida är en produkt av Pär Nordqvist, Bollnäs. Förutom hemsidor producerar jag enklare trycksaker som informationsblad och en lokal bytidning, Bygdens Nytt, i Röste, Fröste, Holmo och Åsbacka.