...är en personlig hemsida som uppdateras så gott som dagligen.

Publicerat 2012-09-13
Tillbaka till krönikor och kåserier 2012Färdigcyklat för i år ... (13 september 2012)

Skulle trots nackbesvären med spasmer och ömhet ta cykeln till jobbet i måndags efter att ha missat 09.55-bussen. En bit in på Korsnäsvägen körde jag i en djup potta och det hände något med bakhjulet. Cykeln blev instabil. Jag tänkte att det gått sönder och det hade det också. Punktering! Jag låste och övergav cykeln vid vägrenen och gick tillbaka och tog den senare bussen. Inte förrän i morse (13/9) vid 08.30-tiden hämtade jag cykeln. Otroligt nog stod den kvar där jag ställt den. Nu står den hemma med tomt bakdäck. Slutcyklat för i år med andra ord.

   Mina nackproblem har blivit en följetong på jobbet. Alla på avdelningen vet om att jag har problem eftersom jag inte kan hålla huvudet stilla och måste ha ena handen under hakan eller i ansiktet hela tiden. Jag skäms för detta och vill inte gå ut på rasterna, men gör det ändå. Flera har föreslagit att jag ska skaffa halskrage, kanske av titan precis som mannen i Beck-filmerna har när han frågar Beck om han vill ha en ”stänkare.” Förra fredagen var jag till läkare, men hon hittade inget direkt fel. Hon skrev remiss för sjukgymnastik så ska nog det hela ordna sig. Själv har jag funderat på allt från nervsjukdomen ALS till dystoni eller att jag är på gränsen till nervsammanbrott som orsak till besvären.

   En sak har jag konstaterat. Nackbesvären försämrades samma dag som en trädgårdstraktor av märket Stiga levererades till vår tomt av en budfirma. Firmabilen åkte upp till jobbet för att jag skulle kunna skriva på fraktsedeln. En gigantisk kartong ställdes i carporten och jag inspekterade den när jag kom hem. Det var den 30 juli, samma dag som Grillnatta. Fem dagar senare kom Henrik Olofsson och Jan Abrahamsson hit och paketerade upp maskinen och monterade ihop den, fyllde på olja och bensin och provkörde den. Alla provkörde den utom jag. Jag vågade inte trots att jag en månad tidigare hade kört föreningensn traktor på gräsmattan vid Dönjegården utan några som helst problem. Jag har fortfarande inte provklippt gräsmattorna med den nya maskinen. Den bara står i carporten och samlar damm. Den kostade 14 495 kronor, en summa jag delade upp på sex avbetalningar. Blir inte skuldfri förrän i januari nästa år. Vad som är ännu dummare är att jag samtidigt tog ett programpaket till datorerna på avbetalning så nu har jag skulder på två håll. Jag trodde att avbetalningsplanerna skulle komma uppdelade, men Klarna slog ihop dem. Hur ska jag kunna betala detta? Dessutom har vi målat flaggstången, efter sju års funderande. Firman skulle ha en bit över 5 000 kronor för färg, arbete och hyra av skylift. Det hade jag inte trott, att det skulle bli så dyrt. Jag måste söka bidrag från min mor denna månad.

   Det är bökigt att ta sig till och från jobbet när ingen bil finns. Busstidena stämmer inte så bra med arbetstiderna. Jag måste ha en bil, men den får inte kosta mer än 5 000 eller 6 000 kronor. I den prisklassen får man väl börja laga omgående.

   Nu ska jag se Kockarnas kamp i TV4. De bästa kockarna i Sverige tävlar mot varandra i matlagning. samtidigt lagas det mat även i SVT1 i Nya Landgång med Anne Lundberg. Bara att välja och vraka!
Ser du matlagningsprogram i tv? Skriv i gästboken!

Publicerat 2012-09-13
Nordas.se – galleriet
Aktuella utställningar:
De fyra årstiderna – hösten

Öppet alla dagar dygnet runt.

Välkomna!
free hit counters
Dell Computers Coupon Deals
Antal besökare sedan 9 mars 2009.

Nordas hemsida är en produkt av Pär Nordqvist, Bollnäs. Förutom hemsidor producerar jag enklare trycksaker som informationsblad och en lokal bytidning, Bygdens Nytt, i Röste, Fröste, Holmo och Åsbacka.