Nordas.se – en ’’blogg’’ som uppdateras allt mer sällan

– en ’’blogg’’ som uppdateras allt mer sällan

Synd att man blir ett år äldre just på sin födelsedag...

Här nedan är den, tårtan jag förärades under min 45:e födelsedag den 4 februari. Det är Monica Engelbrektsson som bakat den.

I går (3 februari) hämtade jag ut en gratistårta på Ica Kvantum. Och jag som måste vara försiktig med godsaker nu när jag gått upp så här i vikt. Men det tar vi tag i lite på sikt, så att säga...

Resultatet av födelsedagen rent presentmässigt: Tre bingolotter inför söndagens Bingolotto med Leif ’’Loket’’ Olsson, ett presentkort från Coop och en dubbeltriss från grannen, tyvärr en nit (lotten alltså). Sen all gotta. Fick två 200-grams chokladkakor från familjen Edvall, hade köpt en själv. Alltså fanns mer än 600 gram Marabou-choklad fanns i lager, men nu är den borta. Har lagt sig kring midjan. Dubbeldaimen skänktes av sekreterare Åse Järpenge. Och så Frödinge-tårtan från Ica som ligger i frysen. Den sparar jag till påsk, tror jag. Har fått nog av tårta nu på ett tag. Påsken infaller 13–17 april i år.

  Från släkten i Trönö inkasserades 700 kronor och en blombukett. Pengar går alltid åt. Ja det borde väl jag veta som höll på att gå omkull för ett år sedan. Men det berodde mest på att jag tokköpte en moped i Värmland i januari, de pengarna skulle ha gått till kommande elfaktura i stället. Från familjen Edvall fick jag även ett roligt födelsedagskort där det stod: ’’Vad tråkigt att du blir äldre just på din födelsedag, men grattis i alla fall.’’ Ja visst är det tråkigt att man blir äldre just den dagen, hade inte åldrandet kunnat infinna sig en annan dag på året och man hade kunnat fira utan bekymmer den 4 februari? Får trösta mig med att komikern och regissören Felix Herngren fyllde 50 på samma dag och att jag ha fem år kvar till dess. Roligt att fylla samma dag som en kändis, verkligen.

Födelsedagsfirandet fick dock ett stort antiklimax när ingen av lotterna jag fick gav någon vinst. Dubbeltrisslotten och alla tre bingolotterna var nitar. Inte ett öre, inte en spänn. Och jag som satt på helspänn vid tv:n i två timmar när Loket gjorde comeback. Fram till nu har jag haft fyra bingolotter utan vinst. Dags att sluta spela, kanske?GRÄDDTÅRTA PÅ 45-ÅRSDAGEN. Den var riktigt god. Och helt gratis. Gratis är gott!


JÄMNAR UT GRÄDDEN på sin skapelse. Monica Engelbrektsson heter konditorn.


HALLON OCH VINDRUVOR inrutade av snyggt spritsad grädde.


NÅGRA BITAR GICK ÅT under kafferepet med Monica.


PRESENTERNA. Godis och lotter, men även presentkort hos Coop samt
pengar och tulpaner.


Publicerat 2017-02-26
Jag är Vattuman men rädd för vatten. Går det när man är 45? Skriv i gästboken!

Nordas.se – galleriet
Aktuella utställningar:
De fyra årstiderna – vintern

Öppet alla dagar dygnet runt.

Välkomna!
Kalender februari 2017
Antal besökare sedan 9 mars 2009.