...är en personlig hemsida som uppdateras så gott som dagligen.

Publicerat 2012-07-07
Tillbaka till krönikor och kåserier 2012Jag är tillbaka!
I maj upphörde domänen nordas.se att gälla. Då försvann sidan. Sedan gick det så långt att den avregistrerades i juni. Jag måste alltså köpa tillbaka den. Jag hade redan betalat avgiften till leverantören men pengarna kom in för sent. Nu har jag bytt till den leverantör jag betalar serverutrymmet till varje år. Nu ska det fungera igen. Det känns både bra och mindre bra att sidan är tillbaka. Jag vet inte hur ofta den kommer att uppdateras eftersom det dagliga bloggandet på röste.nu upphörde i november förra året. Om jag ändå kunde hitta tillbaka till glädjen med att skriva varje dag utan att bli stressad av det vore jag tacksam.
Hamnade hos polisen en eftermiddag... (7 juli 2012)

Efter 40 har krämporna kommit. Jag har kanske skrivit tidigare att jag har problem med avdomnade fingrar då och då. Just nu är höger hands lillfinger och ringfinger inte närvarande. Jag har också behov av att ha stöd för nacken när jag sitter på en stol. Jag tror jag är på väg mot ett nervöst sammanbrott av något slag. Jag är så slut i nerverna av demens, hög arbetsbelastning från föreningen (utkommer snart med ett 24-sidigt bygdeblad) och frustration på andra plan.

   På eftermiddagen den 14 juni hände något på vägen hem. Jag cyklade från uppdrag på studentdagen som drabbades av regn i år. Jag måste fått vattenplaning eller så för jag tappade balansen och stod på näsan. Näsan klarade jag bra men jag fick en smäll på knäet av att dråsa i marken. Jag landade otroligt nog på gräsmattan alldeles vid sidan av gång- och cykelvägen vid Lortbäcken i centrala Bollnäs. En reporter på Ljusnan såg det inträffade (det var Tomas Froms) och undrade hur det gick. Men det blev ingen notis i tidningen. Jag som hade hoppats på det. Fortsatte till Expert Polyfoto och fick hjälp att torka kameran som blivit rejält blöt under regnskuren. Men jag tog mig hem utan problem.

   En knapp vecka senare inträffade ett nytt drama. Jag cyklade till jobbet som vanligt. Jag körde i sömnigt tillstånd, märkte inte att plånboken ramlade ur jackfickan. Väl framme på Arkion var överraskningen stor när fickan där plåboken brukar ligga bara innehöll mobilen. Jag jobbade mina timmar, men blev allt mer orolig för vart börsen tagit vägen. Jag åkte en sväng längs vägen och letade men hittade nada. Så ringder mobilen. Det är från Bollnäspolisen. De berättar att de har min plånbok inne på stationen. Jag blev så spontant lättad och glad. Dagen fick en bra avslutning. Jag hade ju allt av värde in plånboken, allt från två kontokort till alla bensinkort, medlemskort och inte minst körkort. Allt fanns kvar när jag återfick pluntan. Inte ett öre var borta. Jag undrar fortfarande vem som lämnade in den hos polisen utan att ta något. Försökte skriva insändare till Ljusnan och tacka, men den togs inte in på insändarsidan eftersom den bedömdes vara en tackannons. Jag måste alltså betala för att få den publicerad.

   Nu är det semester, ja halva har passerat faktiskt. När man jobbar gläds man åt fredagarna, nu räds man dem eftersom det gått en vecka igen och det blir allt mindre kvar av ledigheten. Någon bil har det inte blivit. Jag har gräs som är ca 50 centimeter högt i trädgården. Funderar på en trädgårdstraktor men den jag sett kosrar 14 495 kronor, pengar som inte finns. En moped står också på önskelistan. Eller är jag för gammal? Ja 40 är väl i senaste laget. Har tittat på åtskilliga Honda MT5 och Yamaha DT på Blocket. Var på väg att åka och titta på en men det sket sig. Annonserade efter en också och folk från Öckerö, Båstad och Timrå hörde av sig. Men även härifrån. Jag vet inte om det blir någon. Jag kan ju inte köra eftersom jag ingen hade när det begav sig för 25 år sedan.

   Mer skogspengar på ingång men stor del av summan ska in på skogskonton för att skjuta upp skatten. Det blir bara struntsumma kvar att använda. Jag som trodde jag skulle kunna få tillbaka en del av de sparpengar som gått förlorade de senaste åren, men icke. Men det måste vända snart nu. Jag ska väl inte vara fattig resten av livet? Var är alla vinster jag skulle vinna i både Post- och Kombilotteriet?
Har du varit hos polisen på sistone? Skriv i gästboken!

Publicerat 2012-07-17
Nordas.se – galleriet
Aktuella utställningar:
De fyra årstiderna – sommaren

Öppet alla dagar dygnet runt.

Välkomna!
free hit counters
Dell Computers Coupon Deals
Antal besökare sedan 9 mars 2009.

Nordas hemsida är en produkt av Pär Nordqvist, Bollnäs. Förutom hemsidor producerar jag enklare trycksaker som informationsblad och en lokal bytidning, Bygdens Nytt, i Röste, Fröste, Holmo och Åsbacka.