...är en personlig hemsida som uppdateras så gott som dagligen.

Publicerat 2012-07-17
Tillbaka till krönikor och kåserier 2012Känner mig som Johnny Depp... (skrevs 7 juni 2012)

Känner mig som Johnny Depp med betoning på efternamnet. Det är bara motgångar i livet just nu. Sparkontot skriker ut 0,00 kr och jag får inte in pengar att fylla det med. Vad ska jag göra? Händer det något på gården kan jag inte betala utan det måste mor göra i så fall. Jag erkänner, jag har haft köpfest de senaste åren, mer eller mindre. Nu kommer baksmällan.

   Skulle vilja ha en åkgräsklippare för mattorna här hemma men det blir ingen. En flaggstång, ny verandadörr och en bil behövs också. Där torskar jag. I rimlighetens namn måste det komma in något nu snart, utöver sjukbidraget på 3 200 kronor. Att ha det som ersättning för den halva jag inte arbetar är att betrakta som en mardröm. Men jag har ju den inställningen att det ska vara så lite som möjligt när det gäller jobb, i kombination med dåliga meriter eller inga alls. Då blir det inga inkomster heller. Det här med att fotografera och skriva är inte heller min avdelning. Jag vill inte jobba med det varje dag, bara då och då när jag gör Bygdens Nytt. Det ställs mycket höga krav på tidningarnas reportrar/fotografer i dag när det gäller nyfikenhet, ”driv”, språkkompetens och snabbhet. Har man ingen högskoleutbildning är man ute ur leken genast. Bara de vassaste av dem MED utbildning får jobb.
Är du deppig eller uppåt? Skriv i gästboken!

Publicerat 2012-07-17
Nordas.se – galleriet
Aktuella utställningar:
De fyra årstiderna – sommaren

Öppet alla dagar dygnet runt.

Välkomna!
free hit counters
Dell Computers Coupon Deals
Antal besökare sedan 9 mars 2009.

Nordas hemsida är en produkt av Pär Nordqvist, Bollnäs. Förutom hemsidor producerar jag enklare trycksaker som informationsblad och en lokal bytidning, Bygdens Nytt, i Röste, Fröste, Holmo och Åsbacka.