...är en personlig hemsida som uppdateras så gott som dagligen.

Publicerat 2012-03-16
Tillbaka till krönikor och kåserier 2012Baku nästa för Loreen (skrevs 14 mars 2012)

Loreen satte rekord vid lördagens final i Melodifestivalen. Hon fick mer än 670 000 röster från de över fyra miljonerna tv-tittare som såg finalen. Siffran är häpnadsväckande eftersom den är större än vad det kom in sammanlagt till någon av deltävlingarna. Det är alla tiders rekord, fler än vad Carola inbringade 2006. Låten Euphoria, sopade banan med konkurrenterna. Både den europeiska juryn som avlade sina röster i direktsändning och svenska folket var överens om att Loreens bidrag var det bästa att skicka till ESC i Baku i slutet av maj.

   Det var en närmast chockad Loreen som tog emot folkets jubel i Globen efter segern. För hon var ju ALLAS favorit före finalen. Och så här efteråt lär inte populariteten avta. Dessutom är hon väldigt söt med de lysande svarta ögonen och det svarta håret. Är hon singel, undrade jag ganska omgående. Efter några dagar skrev Aftonbladet att hon just nu ligger lågt med kärleken eftersom hon enligt henne själv, troligen skulle sätta förhållandet först, före allt annat. Och jag som trodde att jag hade en chans där... Nej då, jag bara skojar. Tror inte hon är intresserad av en tolv år äldre man som är överviktig och som inte kan försörja sig själv nåt vidare.

   Konstigt att Lisa Miskovskys popdänga inte placerade sig bättre än nia, snäppet före Ranelid och Li. Tycker att Why start a fire förtjänade ett bättre öde. Men både internationella juryn och svenska folket var återhållsamma med poängen. Trodde faktiskt Lisa skulle placera sig i toppskiktet.

   Ranelid kom sist. Ganska befriande. Flincken blev åtta, tack vare telefonröstarna. Den tredje största ansamlingen röster gick till Thorsten Flinck. När det stod mellan Loreen, Danny och Flinck i röstsammanräkningen kände jag ett visst obehag. Skulle Flinck besegra sina antagonister? Nej, så stora skrällar händer inte, inte ens i Melodifestivalen.

   Apropå Ranelid ska han ha sagt upp bekantskapen med en rad av författarkollegor eftersom bara en av dem önskade honom lycka till inför festivalen. ”De har visat sina rätta ansikten”, säger Ranelid till Aftonbladet och menar att de visat brist på generositet och en viss grad av avund. Personligen tror jag att Ranelid inte är så värst populär bland författarkollegorna, Han skryter för mycket om sig själv. Men nöjd var han trots sin jumboplacering.

   David Lindgren, killen som var helt okänd när han tog sig direkt till final från deltävlingen i Göteborg, blev fyra i finalen. Han fick många röster av internationella juryn och det var han stolt över. Det ska han med all rätt vara.

   Startfältets yngste deltagare Ulrik Munther blev trea efter storfavoriterna. Han fyllde 18 år i närheten av sin melodifestivaldebut. Folket gav honom en rejäl pott röster vilket gjorde att han klättrade i listan.

   Loreen är redan favorit till segern i Baku. Vadslagningsbyråerna har låga odds på henne. Men det är fler svenskar som ställer upp i årets stora knasfest i Europa. Greklands bidrag har svenska upphovsmän. Bland flera. Självklart blir det en framskjuten placering för Loreen men vinner hon? Tja, låten är urstark och har internationell touch. Jag tror på det bästa. Sverige tar hem ESC i år, så får vi arrangera tävlingen 2013. Kom ihåg var ni läste det först...
Så gick det i Melodifestivalen 2012

1. Loreen – "Euphoria". 670 551 tittarröster 268 poäng.
2. Danny Saucedo – "Amazing". 458 388 tittarröster, 198 poäng.
3. Ulrik Munther – "Soldiers". 112 025 tittarröster, 88 poäng.
4. David Lindgren – "Shout It Out". 102 308 tittarröster, 88 poäng.
5. Molly Sandén – "Why Am I Crying". 94 525 tittarröster, 77 poäng.
6. Top Cats – "Baby Doll". 142 688 tittarröster, 68 poäng.
7. Dead by April – "Mystery". 119 473 tittarröster, 52 poäng.
8. Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern – "Jag reser mig igen". 172 715 tittarröster, 43 poäng.
9. Lisa Miskovsky – "Why Start A Fire". 77 559 tittarröster, 39 poäng.
10. Björn Ranelid feat. Sara Li – "Mirakel". 103 200 tittarröster, 25 poäng.

Vann rätt låt? Skriv i gästboken!

Publicerat 2012-03-16
Nordas.se – galleriet
Aktuella utställningar:
De fyra årstiderna – vintern

Öppet alla dagar dygnet runt.

Välkomna!
free hit counters
Dell Computers Coupon Deals
Antal besökare sedan 9 mars 2009.

Nordas hemsida är en produkt av Pär Nordqvist, Bollnäs. Förutom hemsidor producerar jag enklare trycksaker som informationsblad och en lokal bytidning, Bygdens Nytt, i Röste, Fröste, Holmo och Åsbacka.