Nordas.se – en ’’blogg’’ som uppdateras allt mer sällan

– en ’’blogg’’ som uppdateras allt mer sällan

Jag blir allt tjockare, men inte plånboken...

Då är man överviktig igen. Tio kilo skulle bort. Väger 97 kilo nu, får högst väga 88. Brösten är förstorade och kallas manboobs. Direkt under ligger en fettvalk, och under den en större. För ett år sedan var jag mycket smalare, vägde mellan 75 och 80 kilo efter viktnedgången på 20 kilo under 2014 och 2015. Men ändå var jag inte plattmagad, det fanns fortfarande fettdepå kring midjan. Efter min mors bortgång vintern 2016, och sedan allt praktiskt rotts i land, så började jag äta för mycket igen. Jag tror inte jag haft så stark matlust tidigare. Tio kilo lades på med väldig fart, och fortsättning följde. Nu har jag lagt på mig i runda slängar 23 kilo på ett och ett halvt år och som sagt fått tio kilos övervikt på köpet.

  I mars kollade jag blodvärdena. Kolesterolhalten var för hög, det onda kolesterolet var farligt högt. Medicin sattes in och vid en ny kontroll i slutet av april hade värdena normaliserats och var riktigt bra, enligt min läkare. Men jag fortsätter att ta medicinen, dock en annan nu eftersom jag upplevde muskelstelhet av den första. Nackdelen med den nya är att den är nyutkommen på marknaden och inga andra tillverkare har börjat producera den. Således är den väldigt dyr. En ask med 98 tabletter kostar 937 kronor. Har jag råd? Jag äter antidepressiv medicin också. Jag känner att jag är för tung. De få gånger jag gör något fysiskt så är det så jobbigt bara efter en kort stund. Jag sågade nyligen ner staketet på gården med handsåg, och det var riktigt tufft. Jag sågade inte allt på en gång, delade upp det i två etapper. Men jag blev svettig, trött och hela kroppen kändes som en pinne, det blev en sorts kramp. Och varifrån kommer den? Jo dystonin jag har i nacken. Vid fysisk aktivitet försämras den av någon anledning. Av den anledningen så vill jag inte ta promenader heller om jag inte måste. Jag får sådana kramper och spasmer när jag rör på mig.

  Jag svettas väldigt lätt numera. Kan bara bli riktigt orolig, dystonin försämras och jag börjar svettas. Det blir en sorts panikångest. Det verkar som om jag vill ha det så här också. Jag avskyr livet mellan 40 och 50. Jag vill inte alls bli äldre nu. Ålderskrisen jag fick efter 40 har inte gett med sig än. Och min gråhårighet har tilltagit. Nu är jag grå i nästan hela håret. Det i kombination med övervikten, dystonin och krånglande mage gör att jag känner mig som om jag vore riktigt sjuk ibland.
  Nu i helgen (29–30 juli) blev det Ahlgrens bilar och en 100-grams chokladkaka. Kunde inte motstå det när jag åkte hem från jobbet i fredags. Det är dock sällan jag äter gotta, och läsk är mer eller mindre bannlyst. Men O’boy dricker jag fortfarande morgon och kväll. Jag köper den lättsockrade, den innehåller ’’bara’’ 64 procent socker, originalet 80 procent. Dock har jag infört yoghurt med bara fyra procent socker, en halvering sedan tidigare.


  Gräsklippningen har uteblivit i sommar. Jag har inte klippt ett strå än. Det innebär att det inte är gräsmatta längre, det är höåker. Den nya gräsklipparen jag köpte förra sommaren står bara i ladan. Jag laddade batteriet tidigare i sommar, men sen började det regna och jag ställde in maskinen, och där blev den stående. Förra sommaren sålde jag åkgräsklipparen jag köpte på avbetalning 2012. Den var alltså bara fyra år, lite använd och med nytt batteri och drivrem för klippbordet. Blev blåst av en utlänning från Rättvik som inte ville betala mer än 4 000 kronor av de 8 000 jag begärt. Vi kom överens om 5 000 på telefon, men väl på plats sa han: ’’Vad sa vi om priset? 4 000?’’ ’’Du sa ju 5 000 på telefon. Vad har du med dig? Har du 5 000?’’ svarade jag. ’’Nej, jag har 4 500. Du får 4 000, 500 ska jag ha till bensin!’’ sa han och hans kompis nickade instämmande. Så de fick en åkgräsklippare som var värd minst 8 000 kronor, kanske mer, för 4 000 kronor. Vilken affärsman man är! Samt att jag fick underteckna ett kvitto. Och det gjorde jag så klart, jag ville ju bli av med sällskapet så snabbt och smidigt som möjligt. En namnunderskrift kan användas på många sätt i dag. Såg sedan en annons på Blocket med en åkmaskin från 2007, dock ej samma modell. Den begärde man 6 800 för, och då var den fem år äldre än min. Tidigare samma sommar sålde jag en motorgräsklippare för 1 500 kronor och en moped för 1 000 kronor. Alltså fick jag in 6 500 kronor för två gräsklippare och en moped! Det var inte illa, eller rättare sagt, det var det det var! Men det är ett år sedan nu, och inget kan ändra på det. Är man en mes till affärsman så är man.Publicerat 2017-08-31
Hatar du gräsklippning? Skriv i gästboken!

Nordas.se – galleriet
Aktuella utställningar:
De fyra årstiderna – sommaren

Öppet alla dagar dygnet runt.

Välkomna!
Kalender: September 2017
free hit counters
Dell Computers Coupon Deals
Antal besökare sedan 9 mars 2009.