Nordas.se – en ’’blogg’’ som uppdateras allt mer sällan

– en ’’blogg’’ som uppdateras allt mer sällan

Inga problem för Robin att ta sig till ESC-final

Det ordnade sig. Robin Bengtsson tog oss till final i Eurovision Song Contest med ett ytterst kompetent framförande av ” I can´t go on” på den stora, glasfibertillverkade scenen i International Exhibition Centre i Kiev i Ukraina, där 11 000 kan tas in. Rullbanden fungerade, dansen och gesterna likaså.

På lördag är det final. Då möter vi 25 motståndare. Frågan är om vi blir ensamt nordiskt land i år också. Förra året var vi det när Frans Jeppsson-Wall sjöng sin If I were sorry och blev femma. Nu på torsdag ska det avgöras om Norge och Danmark gör Robin sällskap. I första semifinalen slogs både Finland och Island ut, vilket var en stor plump i protokollet för båda ländernas rykte som ESC-nationer. 2006 vann Finland alltihop med Lordis ”Hardrock Hallelujah”. Island har aldrig vunnit. Danmark vann senast 2013 med bidraget ”Only Teardrops” framfört av unga Emmelie de Forest. Så de senaste åren har inte varit framgångsrika för våra nordiska grannar.

Svidande kritik har riktats mot hela produktionen av årets tävling. Särskilt har programledartrion sågats upprepade gånger i både tidningar och direktsänd tv. Och att det i år bara var manliga programledare har såklart retat upp många feminister. Även de svenska kommentatorerna var av manligt kön, och det fick många att reagera under första semifinalen. De tre programvärdarna Oleksandr Skichko, Volodymyr Ostapchuk och Timur Miroshnychenko kommer troligen inte att göra en Petra Mede och ställa upp en gång till om Ukraina skulle vinna igen inom de närmaste åren. Men ska jag vara ärlig så föredrar jag de här tre framför Mede och Zelmerlöw i förra årets ESC från Stockholm, det som kallats den bästa ESC-finalen genom alla tider.Publicerat 2017-05-12
Vinner Robin ESC? Skriv i gästboken!

Nordas.se – galleriet
Aktuella utställningar:
De fyra årstiderna – våren

Öppet alla dagar dygnet runt.

Välkomna!
Kalender: Maj 2017
free hit counters
Dell Computers Coupon Deals
Antal besökare sedan 9 mars 2009.