...är en personlig hemsida som uppdateras så gott som dagligen.

Publicerat 2012-07-17
Tillbaka till krönikor och kåserier 2012Underbar och älskad av alla, men... (skrevs 19 maj 2012)

I torsdags vid 11-tiden (26 april) gick min Volvo 460 in i bilhimlen. Eller ställdes vid pärleporten på Sörängsskroten i alla fall. Jag fick inte se den bli gafflad och ivägkörd men då hade jag nog blivit ledsen, kanske. Nu har jag alltså inget fordon att färdas i. Vet ej heller om det blir något eftersom ekonomin är så dålig. Det lyser loser av mig på långt håll, men det har jag skrivit om förr. Jag har dock sommarhjulen kvar, glömde dem faktiskt. De är nog svårsålda för ytterst få kör 400-serien i dag.
   Det har kommit in en del skogspengar (16 april) men de är inte fria. Det blir skatt på dem nästa år. Kan jag betala för mig då? Vet inte. Men det ordnar sig. Jag får väl något toppjobb. Ljusnan hör väl av sig snart. Nej de har anställningsstopp. BollnäsNytt då? Lika där. Den tredje tidningen struntar jag i.

   Jag känner viss lust att gå på nattklubb nån helg framöver, men vid 40 går man väl under namnet ”morfar” eller ”farfar” på sådana tillställningar. Sen kanske det blir slagsmål och så denna höga musik. Jag trivdes inget vidare i yngre år, vad säger att jag gör det nu?
   Det vore nog bättre att gå och äta en plankstek en onsdag i stället. Jag har inte gjort det sedan mars 2006. Nån som vill följa med? För Tranan har väl dessa kvällar kvar? Hette de inte Club 25?

   Ser Smartare än en femteklassare på lördagarna. I ett av avsnitten var det en fråga om vad en av judendomens högtider kallas. Jag försökte minnas om vi läste om det när vi gick i Röste skola men jag kan inte minnas det. Jag minns att vi fick lära oss det på högstadiet på Granbergsskolan. Dagens femteklassare verkar kunna mycket mer än vad man själv kunde kring 1984 typ. Jag känner på mig att jag skulle gå bet i tävlingen om jag ställde upp. Skulle få skämmas och erkänna i kameran mina bristande kunskaper. Men när dagens femmor blir 40, vad har de då i sin tur att se tillbaka på? Kommer de också känna att femmorna i början av 2040-talet kan mer än de 2012? Ja vem vet... 2040 har väl alla skolor robotar i stället för lärare, eller? Nej kanske inte...

   Vid två tillfällen den senaste tiden har jag suttit i möte med chefen och folk från Arbetsförmedlingen och Arbetsmarknadskontoret på jobbet. Båda gångerna har det handlat om hur mindre bra det går för mig på skanningsavdelningen där Hilding Mickelssons alla bilder skannas och digitaliseras. För ett par månader sedan skannade jag bilder som var så mörka att de nästan var svarta. Jag beslöt att på egen hand ljusa upp bilderna i en kopia bredvid det mörka originalet. Men det var inte bra. Så ville inte Hälsinglands museum ha det. Jag fick radera samtliga bilder. Nu sist fick jag se en och en halv sida handskriven text med fel från registreringen av bilderna, det vill säga där varje bild läggs in i databasen och blir sökbar. Jag har aldrig sett så många anmärkningar. Och då var det jag registrerat igenomgått av någon på avdelningen. Efter detta funderar jag på att lämna skanningen och börja med folkbokföringen i stället. För tio år sedan jobbade jag med det innan projektet KLUT tog över. Men det är en annan historia. Så man kan kanske säga att jag i bästa fall är underbar och älskad av alla men på jobbet går det inte bra. (Om ni undrar varför jag skriver så så är det en ordvits från filmen med nästan samma namn (Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra) med Martina Haag i huvudrollen).

   Tre Kronor är borta från hockey-VM, tragiskt men sant. Lika borta som nordas.se, min privata hemsida. Det är strul med domänet som gör sidan oåtkomlig. Jag har betalat avgiften till leverantören Ecuni, men NeWare som ska ha betalt för domänet, hävdar att de inte fått några pengar. De båda företagen hänvisar till varandra när man kontaktar dem för att lösa problemet. Jag har hittills inte hittat någon lösning. Men sajten var gammal och ouppdaterad så den kanske fallit i glömska ändå.

   I fredagens (18 maj) Ljusnan publicerades en bra bild på en liten pojke som försökte såga ner en stor tall vid Dönjegården. Kul att bilden kom med i tidningen. Än har jag inte hört något från någon uppdragsgivare inom barnfoto. Jag vet inte heller om jag vågar lägga ut den här eftersom ett barn inte ska exponeras alltför mycket på nätet.

   I kväll ser jag antingen sista femteklassarprogrammet eller Kvällen är din. Har inte bestämt mig än.
Är du också underbar men har problem? Skriv i gästboken!

Publicerat 2012-07-17
Nordas.se – galleriet
Aktuella utställningar:
De fyra årstiderna – varen

Öppet alla dagar dygnet runt.

Välkomna!
free hit counters
Dell Computers Coupon Deals
Antal besökare sedan 9 mars 2009.

Nordas hemsida är en produkt av Pär Nordqvist, Bollnäs. Förutom hemsidor producerar jag enklare trycksaker som informationsblad och en lokal bytidning, Bygdens Nytt, i Röste, Fröste, Holmo och Åsbacka.